Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tästä blogista ja sivustolta löydät Elämän keskeltä syntyneitä näkemyksiäni.

*Kalle Kiili

Tampereen talous tervehtyy, kun ryhdytään vastaamaan kysymyksiin miksi, miten ja kenelle

Lisätty 17.11.2019

Huomenna 18.11.2019 Tampereen kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta. Julkinen keskustelu pyörii paljon tulevan veronkorotuksen ympärillä. Mahdollisimman kovaa korotusta ajavat julistavat totuutenaan, että veronkorotus on vaihtoehto palvelujen heikkenemiselle. Näinhän ei toki todellisuudessa ole, vaan tätä menoa veronkorotus ja palveluiden leikkaukset toteutuvat vuoron perään molemmat.

Lue kokonaan »

Miksi kannattaa valita Kalle Kiili, 143?

Lisätty 12.04.2019

1. Tuottavuuden vuoksi

Minut kannattaa laittaa töihin, koska hyötyni Suomelle, suomalaisille ja Pirkanmaalle olisi kansanedustajan palkkaa suurempi. Olen aina katsonut, että työnantajani saa enemmän kuin antaa ja niin toimin myös jatkossa. Valitset minut sitten lainsäätäjän työhön tai jatkaessani nykyisen työnantajani palveluksessa.

Lue kokonaan »

Kalle lukee lakia, päätösjakso: Laki määrää näkövammaisen keräämään opaskoiransa jätökset

Lisätty 31.03.2019

Marraskuussa aloittamani kirjoitussarja tulkoon nyt päätökseensä. Seitsemän viikon tauon pidin tästä lain lukemisesta, kun isäni siirtyi ajasta muistoihin. Nyt on kuitenkin aika saattaa sarja päätökseen.

Käsittelen tällä kertaa kahta lakia. Ensin syyniin joutuu vanhin säädös ajantasaisesta lainsäädännöstä eli Rakennuskaari, joka on päivätty 1.1.1734. Toisena tarkastelen järjestyslakia siltä osin, mitä säädetään sen pykälässä nimeltä Koirakuri.

Lue kokonaan »

Viranomaiset eivät puhu totta Kalevan tonttivuokriin liittyen

Lisätty 24.03.2019

Aamulehti pääuutisenaan tänään kertoo Kalevan tonttivuokrien järkyttävistä korotuksista: Tänä vuonna tehtävät korotukset ovat noin 85 % suurempia kuin mitä viime vuonna tehtiin samalla alueella.

Hintatason noususta päätettiin Asunto- ja kiinteistölautakunnan kokouksessa 20.2.2019, joten ihan tuore uutinen ei ole kyseessä. Pitkästä valmistelusta huolimatta jutussa ei ole mainittu, että kyseessä oli äänestyspäätös, korotuksen puolesta äänesti 7/13 lautakunnan jäsenestä, ja allekirjoittanut jätti päätökseen perustellun eriävän mielipiteen. Päätös ei toteuttanut Asunto- ja maapolitiikan linjausten lähtökohtaa hinnoittelulle: ”Sopimuksia uusittaessa lähtökohtana on yhdenvertainen kohtelu.

Lue kokonaan »

Pienellä budjetilla, isoilla asioilla

Lisätty 09.02.2019

Viikon kirjoituksessa kokoan vastauksen kysymykseen, jonka kuulen nyt useita kertoja viikossa: ”Miten sulla kampanja etenee?”.

Lyhyt vastaus on, että eipä tässä ihmeempää kampanjaa ole tulossa, vähän vielä normaaliakin hanakammin vaan pyrin asioihin kantaa ottamaan.

Lue kokonaan »

Työn tuottavuuden kasvattaminen on yhteinen tavoite

Lisätty 02.02.2019

Tänään Kalle ei ennakkotiedoista poiketen luekaan lakia, vaan kertoo työn tuottavuudesta.

Syynä ohjelmistomuutokseen on ensinnä se, että tuli hiljattain tutkittua työn tuottavuus -tilastoja ja toisena se, että tuolta voimassa olevasta lainsäädännöstä löydän enää kaksi sellaista lakia, joista kirjoittamisen uskon sinua valaisevan ja hymyilyttävänkin.

Lue kokonaan »

Kalle lukee lakia, osa 11: Työeläkeindeksin muuttaminen olisi vastuutonta

Lisätty 26.01.2019

Kirjoitussarja lakiin perehtymisestä jatkuu tänään ajankohtaisella aiheella. Käsittelemme Työntekijän eläkelakia vuodelta 2006. Käsittely on nyt kapeaa ja kohdistuu pykäliin 97-99.

Niissä säädetään työeläkeindeksistä, jota taitetuksi indeksiksi yleisesti nimitetään. Nimitys ei sitä kuvaa, joten ainakin itse pyrin jatkossa korvaamaan sen lain mukaisella termillä.

Lue kokonaan »

Kalle lukee lakia, osa 10 – ehdotus: Puolustusvoimat pyörittämään miesten vastaanottokeskuksia

Lisätty 19.01.2019

Taas on kiuas pian kuuma, joten on se aika viikosta, kun yritän taas perehtyä hakemaani lainsäätäjän tehtävään lakia lukemalla.

Viime viikon kokemus oli sen verran huono, että tällä kertaa keskitys omaan ehdotukseeni, joka julkaistiin Aamulehdessä eilen (18.1.): Yksin tulevien turvapaikanhakijamiesten osalta puolustusvoimat pyörittämään vastaanottokeskustoimintaa.

Lue kokonaan »

Kalle lukee lakia, osa 9: Eräät lääninkonttorin saatavat voidaan jättää perimättä

Lisätty 12.01.2019

Kirjoitussarjassa kurkistamme tänään 50-luvulle. Tuolloin säädettyä voimassa olevaa lainsäädäntöä leimaa se, että lakia on kirjoitettu ”eräisiin tapauksiin”. Vuosikymmenen lopulta löytyy tosin myös Laki asianajajista.

Katsotaan tässä kuitenkin erästä erääseen tapaukseen tehtyä lakia nimeltään Laki eräiden vähäisten saatavien perimättä jättämisestä, joka on meille säädetty 2.6.1950.

Lue kokonaan »

Kalle lukee lakia, osa 8: ”itsensä elättämisen oikeus on silläkin, joka ei hallitse itseään ja omaisuuttaan”

Lisätty 05.01.2019

Joulurauha on kadonnutta – ainakin lasten käytöksestä päätellen – ja aika palata lakia lukemaan.

Maanantaina alkoi vuosi 2019, joten ajattelin katsoa sadan vuoden taakse, mitä lainsäätäjät jättivät jälkeensä vuonna 1919. Tuolta vuodelta on helppo valita käsiteltävä ajantasainen säädös, niitä kun on tasan yksi: Laki elinkeinon harjoittamisen oikeudesta.

Lue kokonaan »